Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ο 19χρονος Θανάσης είναι άλλος ένας νεκρός της τάξης μας

Κοινωνικοποιημένο Τράμ στην Βαρκελώνη.
Από τους εργάτες για τους εργάτες
Ο Θανάσης Καναούτης έπεσε νεκρός στις 13 Αυγούστου από το σύστημα που γεννάει την εξαθλίωση. Από το κράτος που εντείνει την επίθεση του στους φτωχοδιάβολους με κάθε μέσο και τρόπο.
Μαζί με τις όλο και πιο σκληρές αντεργατικές και αντιπρολεταριακές εκφάνσεις του συστήματος, γνωρίσαμε για τα καλά και την επίθεση που δεχόντουσαν εργάτες και άνεργοι μέσα στην σαπίλα - από κάθε άποψη - των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Οι τιμές των εισιτηρίων ανέβαιναν ασταμάτητα, με τις αρνήσεις δυστυχώς να μένουν περισσότερο σε ατομικές πρωτοβουλίες, (τύπου ''χέρι με χέρι'' του εισιτηρίου) χωρίς ποτέ αυτό να παίρνει μαζικό χαρακτήρα.
Καθημερινά νέες μέθοδοι αντιμετώπισης των ''λαθρεπιβατών'' προσπαθούσαν να κόψουν οποιαδήποτε προσπάθεια άρνησης πληρωμής.
Γελοία σποτάκια που αναπαράγουν τα ΜΜΕ για τους ασυνείδητους παραβάτες που στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο! Κάμερες και μπάτσοι να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, σε ένα κλίμα καθημερινής τρομοκράτησης όσων μετακινούνται ειδικά με τον ηλεκτρικό και το μετρό. Μέχρι και το ανόητο, στα 10 χτυπημένα εισιτήρια μπορείς να κάνεις μια μετακίνηση δωρεάν.
Στα παραπάνω, εντάχθηκε και το πιο εύκολο από τις διοικήσεις και το κράτος απέναντι σε όσους συνειδητά ή μη δεν επικυρώνουν εισιτήριο. Την καταστολή και την ωμή τρομοκράτηση.
Μπράβοι - ελεγκτές στον ρόλο του κεφαλοκυνηγού εντοπίζουν και τιμωρούν τους παραβάτες της αστικής τους νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας και αυτοί την δουλειά τους. Όπως οι μπάτσοι, όπως οι δικαστές, όπως οι δημοσιογράφοι.
Στοχεύουν και χτυπάνε τους καταπιεσμένους και τους φτωχοδιάβολους.
Ο 19χρονος Θανάσης είναι άλλος ένας νεκρός της τάξης μας.
Άλλος ένας νεκρός του καπιταλισμού.
Ευθύνονται όλοι όσοι στον καθημερινό ταξικό πόλεμο ''κάνουν την δουλειά τους'', δεχόμενοι τους ρόλους που απλόχερα μοιράζει το κράτος.
Ευθύνονται οι μπάτσοι που επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Ευθύνονται όσοι κοιτάνε τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα.
Δολοφόνοι είναι τα αφεντικά και η πολιτικοοικονομική εξουσία.
Να τσακίσουμε την τάξη των δολοφόνων.
Να κοινωνικοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Όλα μας ανήκουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου