Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Οι εργοδοτικές δολοφονίες και η εκμετάλλευση δεν πάνε διακοπές. Τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα

Επιλέξαμε να κάνουμε μια συγκεντρωτική των εργατικών ''ατυχημάτων'' από τον Μάιο μέχρι και σήμερα (αρχές Αυγούστου), θέλοντας να τονίσουμε πως ο ταξικός πόλεμος διεξάγεται με κάθε τρόπο και καθημερινά εκεί που η εκμετάλλευση δεν γνωρίζει διακοπές. Στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Τα κέρδη των αφεντικών είναι βουτηγμένα στο αίμα εργατών και στην καταπίεση. Η επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη, η καταστολή του κράτους σε αυτοοργανωμένους χώρους και σε αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας (όπως έγινε στην Πάτρα με το ''σφράγισμα'' τριών καταλήψεων) δεν έχουν τέλος και αρχή, χειμώνα και καλοκαίρι.

Είναι κάθε μέρα και κάθε στιγμή δύο κόσμοι σε πόλεμο. Είναι η τάξη των αφεντικών απέναντι στην τάξη των καταπιεσμένων.
Χρειάζεται ταξική επαγρύπνηση.
Οργάνωση στον αγώνα των ''από κάτω''.
Αλληλεγγύη μεταξύ των προλετάριων.

Μάιος

Τραυματισμός εμποροϋπαλλήλου στην επιχείρηση ''Γαλαξίας'' στην Λάρισα. Σακάτεψε το αριστερό του πόδι όταν έσπασε το συρματόσχοινο από το ασανσέρ που επέβαινε.
Ρουμάνος ναυτεργάτης 53 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση στο πλοίο "Ταξιάρχης" στο Λακκί της Λέρου.
Έχασε την ζωή του οδηγός βυτιοφόρου που μετάγγιζε υγραέριο σε ξενοδοχείο στην Αμουδάρα Ηρακλείου και εξερράγη.
Ένας εργαζόμενος 21 ετών τραυματίστηκε σοβαρά στην εκτυπωτική επιχείρηση "Ιρις". Το σωματείο λιθογράφων πήγε στο εργοστάσιο και διαπίστωσε πως το ατύχημα δεν είχε δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας και ο εργαζόμενος δούλευε μόνος του, γι αυτό και δεν είναι σαφές πως τραυματίστηκε.
Εργαζόμενος στη ΜΚΟ "Αντίρροπον" που δούλευε στην ανακύκλωση σκουπιδιών του δήμου Ελευσίνας χτύπησε άσχημα τα πόδια του από μηχάνημα την ώρα της δουλειάς. Ο δήμαρχος και ένας εκπρόσωπος της ΜΚΟ τον πίεσαν να μη δηλώσει το ατύχημα σαν εργατικό.
53χρονος οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε στο κενό από τον πρώτο όροφο της οικοδομής στην οποία εργάζονταν στα Μεσαμπέλια Ηρακλείου. Έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση 50χρονος εργάτης που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε υγρή άσφαλτο, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί εγκαύματα σε χέρια, πρόσωπο και θώρακα.Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 08.30 το πρωί στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, την ώρα που ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες.
Ιούνιος
Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Ευρυτανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο υπαλλήλου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εργαζόμενος έπαθε εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια από διαρροή πίσσας στα ''ελληνικά πετρέλαια'' στις εγκαταστάσεις στην Ελευσίνα.
Ιούλιος
4 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Μεγάρων εκτέθηκαν σε μόλυνση από τα σπάνια στοιχεία γερμάνιο και θόριο, κατά την κατάσβεση φωτιάς που προκλήθηκε από πρόσκρουση τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους του στρατού.
Τραγωδία σημειώθηκε σε ιδιωτικά εκκοκκιστήρια στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τον 50χρονο εργάτη από την Καρδίτσα, Χαράλαμπο Παπαλίτσα, ο οποίος κάτω από άγνωστες συνθήκες βρήκε φρικτό θάνατο από μηχάνημα εντός του εκκοκκιστηρίου.
Αύγουστος
Υπέκυψε εργάτης που είχε τραυματιστεί σε οικοδομή στην περιοχή Τζάβρου στην Κέρκυρα. Συνάδελφος του νοσηλεύεται σε βαρυά κατάσταση.
Τραγικό θάνατο βρήκε εργάτης στα Χανιά, όπου εργαζόταν σε συνεργείο που τοποθετούσε κυβόλιθους για την ανάπλαση πεζοδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου