Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Να σπάσουμε μια και καλή την κανονικότητα του καπιταλισμού

Πρωτοχρονιά Αλληλεγγύης στις φυλακές κορυδαλλού
Όμορφα κύλησαν και φέτος οι γιορτές! Όλα στα πλαίσια της κανονικότητας για μικροαστούς και αφεντικά.
Στα κάτεργα του <<Jumbo>> μέτρησαν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι – εποχιακοί μέχρι να λήξει η σύμβασή τους. Αφού ξεζουμίστηκαν από τα αφεντικά στα ολοήμερα κατέληξαν και πάλι στις ουρές του ΟΑΕΔ.
Τα αφεντικά ξεσπάθωσαν με την ευκαιρία που δίνει το κράτος στους <<κακομοίρηδες εμποράκους>> να κρατάνε ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές. Τις ''μεμονωμένες'' Κυριακές του έτους.
Τα ΜΜΕ δούλεψαν σκληρά για να φτιάξουν την εικόνα της εκμετάλλευσης με εορταστικό περιτύλιγμα.
Έδιναν και έπαιρναν τα ρεπορτάζ με τους γεμάτους από καταναλωτές δρόμους. Με τους πιο σκληρούς βέβαια δημοσιογραφίσκους να στέκονται στο πλευρό των ''φτωχών'' καταναλωτών που δεν έχουν πλέον την οικονομική άνεση να ψωνίσουν και να ''κινηθεί η αγορά''.
Η ίδια προπαγάνδα και για την περιβόητη ''λευκή νύχτα'' το Σάββατο 28/12, που τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ.
Οι ''μικροέμποροι'' της Ερμού με τα φανταχτερά μαγαζάκια, τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στην ευκαιρία για κέρδος που προσφέρουν οι γιορτές, την ίδια στιγμή που πλανόδιοι μετανάστες μικροπωλητές κυνηγιούνται από μπάτσους και δημοτόμπατσους μη τυχών και χαλάσουν την πιάτσα των ελλήνων επιχειρηματιών.
Η καταπιεστική πολιτική των αστών οργιάζει απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Η αξιοπρέπεια τσαλαπατιέται στους χώρους δουλειάς.
Μέσα στην σαπίλα όμως του καπιταλιστικού οργίου, μέσα στην ''σιωπή'' που διαβάζουμε πολλές φορές μέσα στην κοινωνία, υπάρχει και η οργάνωση των προλεταριακών στρωμάτων.
Αυτών που επιτίθενται στον φασισμό, αυτών που στέκονται δυναμικά, αντιστεκόμενοι στην επίθεση του εκάστοτε αφεντικού μικρού ή μεγάλου. Όλων αυτών που υψώνουν την φωνή τους για να ακουστούν πίσω από τα κάγκελα των εκδικητικών ''ιδρυμάτων'' του κράτους.
Σύντροφοι κινήθηκαν σε περιοχές μέσω ΗΣΑΠ, μοιράζοντας και αφισοκολλώντας κείμενα, προπαγανδίζοντας πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και του κρατικού πογκρόμ <<ξένιος Δίας>>.
Τα πιστά σκυλιά του κράτους θέλησαν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται έμπρακτα και δυναμικά ενάντια στον φασισμό και προχώρησαν σε 11 συλλήψεις συντρόφων.
Οι αντιφασίστες ήταν εκεί για να σπάσουν την κανονικότητα του καπιταλισμού...Και τα κατάφεραν!
Εργαζόμενοι στον χώρο του εμπορίου (ΣΥΒΧΑ) και αλληλέγγυοι κινήθηκαν στις 28/12 στους δρόμους της ''γιορτινής'' Αθηναϊκής μητρόπολης, ημέρα της <<λευκής νύχτας>> και προχώρησαν σε κλεισίματα καταστημάτων (public, Ελευθερουδάκης, Ιανός, Παπασωτηρίου), σαμποτάροντας τον ετσιθελισμό κράτους και αφεντικών.
Εμποροϋπάλληλοι, άνεργοι, άνθρωποι της τάξης μας ήταν εκεί για να σπάσουν την κανονικότητα του καπιταλισμού...Και τα κατάφεραν!
Πάνω από χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 31/12 λίγο πριν την πρωτοχρονιά, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους φυλακισμένους αγωνιστές, αλλά και σε δεκάδες φτωχοδιάβολους που πνίγονται καθημερινά από την δικαιοσύνη των αστών.
Συγκεντρώσεις έγιναν έξω και από άλλες φυλακές σε όλη την Ελλάδα.
Αναρχικοί, κομμουνιστές, άνθρωποι του αγώνα ήταν εκεί για να σπάσουν την κανονικότητα του καπιταλισμού...Και τα κατάφεραν!

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ...
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου