Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

4 Μάρτηδες μετά, ο Λάμπρος Φούντας (συνεχίζει να) ζει μέσα στην καρδιά του κάθε αγωνιστή

photos
Αν έχεις λείψει για ότι πρέπει, θα σαι για πάντα μέσα
σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει,
θα 'σαι  για πάντα μέσα σ' όλον τον κόσμο.
Γιάννης Ρίτσος
“[...]Ο Λάμπρος Φούντας θα μείνει στην ιστορία ως ένας αγωνιστής της ελευθερίας που έδωσε την ζωή του προετοιμάζοντας ένα ακόμα χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα ενάντια στο καθεστώς.  Έδωσε την ζωή του για να μην περάσει η κατοχή της ελληνικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Για να μην περάσει η σύγχρονη χούντα του κράτους και του κεφαλαίου. Για να μην περάσει ο νέος ολοκληρωτισμός που η οικονομική και πολιτική ελίτ θέλει να επιβάλει σε όλο τον πλανήτη με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Λάμπρος Φούντας έδωσε την ζωή του πολεμώντας ώστε να γίνει η κρίση ευκαιρία για την Κοινωνική Επανάσταση.[...] Για μας τους συντρόφους του στον Επαναστατικό Αγώνα ο Λάμπρος Φούντας δεν είναι νεκρός. Είναι μέσα στο αίμα μας και στον αέρα που αναπνέουμε σαν αγωνιστές. Είναι μέσα στους στόχους και στους σκοπούς μας. Είναι ένα με την οργάνωση και τον αγώνα μας. Είναι κάθε μέρα, κάθε στιγμή παρών. ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ.”
Politexneio11Δήλωση των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Πόλας Ρούπα, Κώστα Γουρνά, Νίκου Μαζιώτη στις 6-2-2012 για την ένοπλη συμπλοκή της Δάφνης.
Στις 10 Μάρτη του 2010 ο αναρχικός Λάμπρος Φούντας έπεσε μαχόμενος με ένστολους φρουρούς του κεφαλαίου και του κράτους του στη Δάφνη, κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Μέσα στην εικοσαετή διαδρομή του στις γραμμές του αναρχικού και του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού κινήματος, ο Λαμπρός αγωνίστηκε πολύμορφα με μια ιδιαίτερη ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.
Η θύμηση της ευγενικής μορφής του, μιας μορφής που -όπως εύστοχα κατέθεσε κατά τη διάρκεια του έκτακτου τρομοδικείου στον Κορυδαλλό ένας από τους συντρόφους-μάρτυρες υπεράσπισης- σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά, συντροφεύει και θα συντροφεύει κάθε προλετάριο, κάθε αγωνιστή, κάθε σύντροφο που συνεχίζει ν’ αντιστέκεται και αγωνίζεται για να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος της επαναστατικής προοπτικής, ο δρόμος της Κοινωνικής Επανάστασης για τον Κομμουνισμό & την Αναρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου