Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αγώνας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας


Την στιγμή που η ανασφάλιστη εργασία γίνεται νόμος για τα αφεντικά, οι καταπιεστικές εργατοώρες αυξάνονται και μεγάλο ποσοστό εναπομείναντων εργαζομένων μένουν να κυνηγάνε τους μισθούς πείνας, το μεγάλο κεφάλαιο ενισχύει τις μεθοδεύσεις του για να στριμώχνει ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη και να κατακερματίζει το προλεταριάτο.
Ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο συνεχίζουν να θεσπίζουν κάθε τόσο αντεργατικούς νόμους και να βάζουν ψευτοδιλλήματα (ανάπτυξη ή χάος, ενίσχυση των αγορών ή καταστροφή), υπερασπιζόμενοι ασφαλώς τα δικά τους συμφέροντα και ποντάροντας ταυτόχρονα στην κοινωνική ειρήνη.
Στις συνθήκες υποτίμησης της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων, ανάμεσα στα παραπάνω και τόσα άλλα που δεν χωράνε σε λίγες γραμμές, έρχεται και ο νόμος του Νοέμβρη του 2013 που θεσπίζει τα ανοιχτά μαγαζιά 7 Κυριακές τον χρόνο. Ένας νόμος που θεσπίστηκε πάνω στην χρόνια προπαγάνδα του κράτους και των παπαγάλων του, που έθιγαν με κάθε ευκαιρία την κυριακάτικη αργία με την ανάλογη όξυνση κατά περιόδους.
Με το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατομικές συμβάσεις, τους κατώτερους μισθούς πείνας (εδώ βάζει και το χεράκι της η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ που τα ΄΄μαγειρεύει΄΄ με τους βιομηχάνους), θέλουν σκλαβοποιημένη ολόκληρη την εργατική τάξη για να κερδίζουν στις πλάτες της μικρά και μεγάλα αφεντικά.
Οι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση των δικών τους συμφερόντων, που σίγουρα δεν είναι το άνοιγμα των αγορών αλλά η προστασία των εργατικών κεκτημένων που κερδήθηκαν με αίμα, έδρασαν συντονισμένα με κλεισίματα και παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές της καπιταλιστικής μητρόπολης, ενάντια στα σχέδια των κυβερνώντων για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Κεντρικό σημείο συγκέντρωσης είχε οριστεί από το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας η Ερμού, όπου ταξικές δυνάμεις όρισαν στον δρόμο τις δικές τους ανάγκες.  Πανό ταξικών σωματείων, συνελεύσεων γειτονιών και συλλογικοτήτων μπήκαν μπροστά από τις φανταχτερές βιτρίνες σπάζοντας την κανονικότητα της κατανάλωσης και φράζοντας στο δυνατό τα σχέδια των αφεντικών. 
Από την πολιτική των τελευταίων δεν θα μπορούσε να λείπει, για ακόμη μια φορά, η καταστολή. Μπάτσοι επιτέθηκαν στην συγκέντρωση με γκλοπς και χημικά με σκοπό να την διαλύσουν, κάτι όμως που δεν κατάφεραν χάρη στην μαχητικότητα και το πάθος του κόσμου του αγώνα.                                               Συγκροτήθηκε μπλοκ  και με πορεία κατευθύνθηκε προς το Μοναστηράκι.
Μετά την επιτυχημένη ταξική παρέμβαση μεγαλοκάναλα και δημοσιογραφικά πρακτορεία εξαπέλυσαν την προπαγάνδα του κεφαλαίου, που με γελοιότητες και ψέμματα θέλησαν να υπονομεύσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων.
Ούτε όμως η καταστολή, ούτε η προπαγάνδα τους μπορούν να σταθούν ικανά να κάμψουν τους εργατικούς αγώνες. Στον πόλεμο που μαίνεται ένα οργανωμένο και αποφασιστικό ταξικό κίνημα θα μπορέσει να σταθεί φραγμός στις βλέψεις των εκμεταλλευτών.

7 ημέρες θα δουλεύουμε ΜΟΝΟ για την κατάργηση του καπιταλισμού  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου