Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Δεκάδες νεκροί εργάτες στην Κίνα

Τουλάχιστον 68 είναι οι νεκροί εργάτες και περισσότεροι από 120 οι τραυματίες, πολλοί από αυτούς με βαριά εγκαύματα, έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής τροχών της ανατολικής Κίνας στην επαρχία Τζιανγκσού.
Πηγές αναφέρουν πως οι πόρτες του εργοστασίου ήταν κλειδωμένες για να μην επιτρέπεται στους εργαζόμενους να πηγαίνουν τουαλέτα και καθυστερεί η παραγωγή! Αυτό μπαίνει από μόνο του ως απάντηση στον διεθνή αλλά και εγχώριο τύπο που αναπαράγουν τις αιτίες του ''δυστυχήματος'' σε αμέλεια και ανθρώπινο λάθος ''κάποιου''.
Στην συγκεκριμένη επαρχία δραστηριοποιούνται πολλές ντόπιες και ξένες εταιρείες που παράγουν εμπορεύματα και τα εξάγουν κυρίως στην Αμερική.
Οι άθλιες συνθήκες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, στα υπόλοιπα της συγκεκριμένης επαρχίας, αλλά και σε ολόκληρη την Κίνα κάνουν τα εργατικά "ατυχήματα" μια καθημερινότητα μέσα στα κάτεργα. Η ανάπτυξη της οικονομίας στην Κίνα (δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο) τις τελευταίες δεκαετίες, που τόσο στηρίζεται το διεθνές κεφάλαιο, βασίζεται στο αίμα εκατομμυρίων φτωχοδιάβολων που καθημερινά τσακίζονται και δολοφονούνται για να γεμίζουν τις τσέπες τους οι κεφαλαιοκράτες.
Το συγκεκριμένο εργοδοτικό έγκλημα έρχεται ένα χρόνο μετά από την πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών στην επαρχία Τζιλίν, όπου έχασαν την ζωή τους 120 εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου