Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Αλληλεγγύη στον Αναρχικό Αντώνη Σταμπούλο, απεργό πείνας και δίψας από 6 Οκτώβρη

Σάββατο 11 Οκτώβρη, 12:00, πορεία Αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι
Κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης
Σχετικά με τη σύλληψη του Αναρχικού Επαναστάτη Αντώνη Σταμπούλου
Την 1/10/2014 έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συλλαμβάνεται στην περιοχή του Βύρωνα ο Αναρχικός Επαναστάτης Αντώνης Σταμπούλος.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψης του συντρόφου έκτακτα και κεντρικά δελτία ειδήσεων των μέσων εξημέρωσης μετατρέπονται ακόμη μια φορά σε τηλεοπτικά δικαστήρια, καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας και αναπαράγοντας άκριτα τα διαβιβαστικά της αντιτρομοκρατικής και τις εκτιμήσεις που διαρρέουν οι επιτελείς της για τις έρευνες και τα αποτελέσματά τους. Οι απολογητές της τάξης και της ασφάλειας, οι επάξιοι στυλοβάτες του κράτους και της «νομιμότητας» κάνουν και πάλι αυτό που γνωρίζουν καλά. Διαχειρίζονται το φόβο και την προπαγάνδα τρομοκρατίας , συκοφαντούν και επιχειρούν να απονοηματοδοτήσουν τη θέση του Αναρχικού Επαναστάτη Αντώνη Σταμπούλου, στοχοποιώντας ταυτόχρονα συνολικά τον αναρχικό χώρο, προκειμένου να τρομοκρατήσουν όσους/ες αντιστέκονται.
Πλάι πλάι με τους διάφορους τηλεδικαστές δεν αργούν να φανούν και διάφοροι πάντα πρόθυμοι ρουφιάνοι να συνδράμουν το έργο των μπάτσων. Είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και γκαράζ που σπεύδουν να καρφώσουν ότι θεωρούν ύποπτο είτε πρόκειται για τυχαίους γείτονες που αποζητούν μερικά λεπτά δημοσιότητας, όπως έχει αποδειχτεί επανειλημμένα και στο παρελθόν, λειτουργούν κατόπιν εντολών της Αντιτρομοκρατικής.
Παράλληλα, διθυραμβικοί τίτλοι για την επικράτηση της αστικής δημοκρατίας κατακλύζουν τα ΜΜΕ. Την ώρα που ο σύντροφός μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια επιχείρηση τάχα συγκροτημένη και δήθεν προϊόν επιστημονικής έρευνας και χειρουργικής ακρίβειας για την εξάρθρωση των μελών της Ε.Ο. Επαναστατικός Αγώνας , πλην όμως δεν γνωρίζουν ούτε καν ποιον έχουνε συλλάβει. Οι «Κλουζώ» της αντιτρομοκρατικής κάνουνε σενάρια χωρίς καν στοιχεία, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα πολιτικά αφεντικά τους. Στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής εκτυλίσσονται τραγελαφικές καταστάσεις όπου στέλνονται διαβιβαστικά στις αντίστοιχες υπηρεσίες σε Ισπανία και Ιταλία προκειμένου να διαπιστώσουν την ταυτότητα του εισαγόμενου «τρομοκράτη» και να ξεσκεπάσουν του υποτιθέμενο διεθνές δίκτυο υποστήριξης του Επαναστατικού Αγώνα.
Επιπλέον, με κάθε βίαιο τρόπο δε σταματούν να επιχειρούν να αποσπάσουν φωτογραφίες και αποτυπώματα από τον συλληφθέντα, μιας και η τακτική του συντρόφου ξεφτίλιζε τους ανακριτικούς σχεδιασμούς τους.
Για δύο και πλέον μέρες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια, δηλαδή την ανεμπόδιστη ωμή επίθεση του κεφαλαίου στο κοινωνικό σύνολο, είχε στα χέρια της έναν «εισαγόμενο τρομοκράτη», που ετοίμαζε υποτίθεται χτύπημα ως μέλος του επιχειρησιακού βραχίονα του Επαναστατικού Αγώνα. Το ότι δεν τον έχουν ταυτοποιήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή των σεναρίων δεν αποτελεί καν πρόβλημα για τους Κλουζώ της ΓΑΔΑ. Αρκεί μόνο ότι εξυπηρετούν αυτά τα σενάρια την ακόρεστη δίψα των τηλεδικαστηρίων, καθώς και την τρομολαγνεία και τον κανιβαλισμό της μιντιοκρατίας. Άλλωστε, όλοι/ες γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία μας μιλά μέσα από τα δελτία ειδήσεων.
Τα τηλεοπτικά «ντοκουμέντα» ανακριτικής υφής ήδη δομούσαν μια επικοινωνιακή δικογραφία (χωρίς να έχει φτάσει η κανονική στα χέρια της συνηγόρου του κατηγορούμενου) πλην όμως χειροπιαστά τα δικόγραφα και οι αποδιδόμενες κατηγορίες δεν αποτυπώνονταν επίσημα στα ανακριτικά έγγραφα. Λίγη σημασία έχει άλλωστε για τους εθνοσωτήρες και τα τσιράκια τους ποια είναι τα στοιχεία εμπλοκής του συντρόφου για την υπόθεση που κατηγορείται. Το ζήτημα ήταν να καταστεί εκ προοιμίου «ένοχος», έπειτα από αλλεπάλληλες ηλεκτρονικές και έντυπες δίκες, ώστε ο κρατικός μηχανισμός και η οικονομική ελίτ να είναι στην προνομιακή θέση να εξακολουθούν να ασκούν τη «δημοκρατική τους κυριαρχία», δηλαδή τον ολοκληρωτισμό.
Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες η προπαγάνδα εξασθενεί, τα σενάριά τους δε βγαίνουν, γιατί στα χέρια τους έχουν – νομίζουν οι Κλουζώ- έναν Ιταλό «τρομοκράτη» που τελικά αποδεικνύεται έλληνας. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης λίγο μας ενδιαφέρουν. Εμείς κρατάμε το ότι ο σύντροφος Αντώνης Σταμπούλος αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του επαναστατικού κινήματος, ενός αγώνα που μετρά χιλιάδες νεκρούς και φυλακισμένους. Η στάση τους αποτελεί ακόμα μία λαμπρή παρακαταθήκη η οποία κρατά στο ύψος της την τιμή του ριζοσπαστικού ανατρεπτικού χώρου με την αξιοπρέπεια και την επιμονή που αρνείται να λυγίσει στα «νταηλίκια» της εξουσίας. Γι’αυτό είμαστε δίπλα του. Με ή χωρίς στοιχεία. «Αθώος» ή «Ένοχος».
Αφού τον είχανε με κουκούλα (για να τους μοιάζει;) δεμένο πισθάγκωνα για ώρες, αφού του στέρησαν και τα στοιχειώδη δικαιώματα της δημοκρατίας τους , αφού τον χτύπησαν και τον απείλησαν με κάθε τρόπο η αλητεία της μόνης πραγματικά τρομοκρατικής οργάνωσης, του Κράτους, δε σταματάει εκεί. Ήδη από τις 5/10 έχει δρομολογηθεί η μεταγωγή του συντρόφου στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού κι ως δια μαγείας μεταφέρεται τη Δευτέρα 6/10 στο μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Καθίσταται έτσι σαφές πως η πρόθεση του κρατικού μηχανισμού είναι η μεταγωγή του σε φυλακή εκτός Αθηνών.
Με βάση αυτή τη διαπίστωση ο Αντώνης Σταμπούλος στις 6/10 ξεκινά απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας την μεταγωγή του στις δικαστικές φυλακές  Κορυδαλλού, προκειμένου να έχει απρόσκοπτη επαφή κι επικοινωνία τόσο με το συγγενικό του περιβάλλον όσο και με τη νομική του υπεράσπιση.
Η τακτική διασκορπισμού των πολιτικών αντιπάλων δεν αποτελεί κάτι νέο όσον αφορά τη διαχείριση της καταστολής και της επιχειρούμενης αδρανοποίησης των επαναστατών, πραγματικά η λίστα με παλαιότερα όσο και πρόσφατα παραδείγματα είναι μεγάλη.
Στόχος του κράτους είναι να απομονώσει τους πολιτικούς κρατούμενους από τις πολιτικές κοινότητες αγώνα μέσα στην φυλακή, να απομονώσει επικοινωνιακά τους επαναστάτες προκειμένου να κάμψει το αδούλωτο φρόνημά τους. Στοχεύει στη διάσπαση ενός αρραγούς μετώπου αγώνα που επιχειρείται να δημιουργηθεί μέσα στις φυλακές. Ενός μετώπου που δύναται να θέσει σε ισχύ μια ριζοσπαστική αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών κράτησης και να την γειώσει στο σύνολο των φυλακισμένων στην Ελλάδα.
Ο Αντώνης Σταμπούλος αγωνίζεται για όλα τα παραπάνω και ο αγώνας του είναι και δικός μας. Η θέση του είναι θέση μάχης απέναντι στην κρατική και οικονομική τρομοκρατία και εμείς βρισκόμαστε συνειδητά σε άμεση και συναυτουργία.
Τρομοκράτες δεν είναι οι αγωνιστές - Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο
Ούτε βήμα πίσω - Αλληλεγγύη στον Αναρχικό επαναστάτη Αντώνη Σταμπούλο που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 6/10.
Πηγή: athens indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου