Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Απεργία στον κλάδο του εμπορίου Κυριακή 14 Δεκέμβρη

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (;)
Η χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδος ξεκίνησε και ο εμπορικός κόσμος ετοιμάζεται για ένα εορταστικό «πάρτυ κατανάλωσης». Πίσω από τις φανταχτερές βιτρίνες που σου λένε «ψώνισε!» και τα εκθαμβωτικά φώτα  των καταστημάτων, βρίσκονται οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι.  Ενώ κάποιοι καταναλώνουν και διασκεδάζουν, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δουλεύουν 12ωρα με μισθούς πείνας, υποχρεωμένοι να χαμογελούν σε καθένα και καθεμία από το άμορφο πλήθος των λυσσασμένων καταναλωτών που ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης.  Όλους αυτούς που δεν τους έχουν αφήσει κανένα άλλο δικαίωμα, εκτός από το να ψωνίζουν για να ξεχνούν την φτώχεια τους.
Όπως κάθε χρόνο,  μέσα σ’ αυτό το καταναλωτικό πανηγύρι, η εργοδοσία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το εργατικό δυναμικό, με στόχο να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερο. Το κέρδος των εργοδοτών θα επιβάλλει σε εμάς, τους εργαζόμενους στο εμπόριο, εξοντωτικά και ξεχειλωμένα ωράρια, υποχρεωτικές και απλήρωτες υπερωρίες, κόψιμο ρεπό, τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, «απασχόληση» εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ και VOUCHER και, φυσικά, δουλειά και την Κυριακή!
Τόσα χρόνια στο όνομα της αγοράς διαλύουν τις ζωές μας. Σήμερα, αυτό το ζούμε πιο έντονα από ποτέ δουλεύοντας με μεσαιωνικές συνθήκες. Το χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας σήμερα γίνεται στους χώρους του εμπορίου. Αύριο θα απλωθεί παντού. Μοναδικός στόχος είναι το υπερκέρδος των εργοδοτών και θέλουν να το καταφέρουν τσακίζοντας ότι έχει απομείνει από τις εργατικές κατακτήσεις.
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα «απελευθερωμένα ωράρια», την κατάργηση κυριακάτικης αργίας και του 8ωρου, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς της ξεφτίλας. Γιατί είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες. Καιρός να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να αντιμετωπίσουμε το φόβο. Για αυτό ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ σε κάθε χώρο δουλειάς και ΑΠΑΝΤΑΜΕ με κινητοποιήσεις και μαζικοποίηση των αγώνων μας.
Η Κυριακή 14  Δεκεμβρίου είναι μπροστά μας.
Άλλη μια Κυριακή που με τα μέτρα και τους νόμους τους, θέλουν να μας επιβάλλουν να εργαστούμε, οργανώνουμε τις  απεργιακές κινητοποιήσεις και τις δράσεις μας ενάντια στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Ενωμένοι διεκδικούμε το δίκιο μας και την αξιοπρέπεια μας.
Για να είναι πραγματικά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ καλές οι γιορτές:
*ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ
*ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
*ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
Εργαζόμενοι / εργαζόμενες από τον κλάδο του εμπορίου

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12, 11.00
ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου