Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ο καπιταλισμός παράγει τον θάνατο

Παρακάτω μια προσπάθεια συγκεντρωτικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τον Σεπτέμβρη ως σήμερα:


30/8 Ο μετανάστης οικοδόμος Ραπακιού Αφρίμ σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο σε οικοδομή στο Λυκούδι της Ζακύνθου.

7/9 Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας από τους 4 εργαζομένους, μετά το εργοδοτικό έγκλημα στις 26/8 στο οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

8/9 Τραυματισμός εργάτη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Αγριά Βόλου. Εγκλωβίστηκε για αρκετή ώρα σε μηχάνημα της μονάδας. Είναι ο δεύτερος τραυματισμός μέσα σε δέκα ημέρες.

13/9 46χρονος οικοδόμος έχασε την ζωή του στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, όταν κατά την διάρκεια εργασιών έπεσε από την ταράτσα μονοκατοικίας.

15/9 Ο οικοδόμος Αντώνης Αρβανίτης έχασε την ζωή του όταν έπεσε από 12 μέτρα στο φρεάτιο ασανσέρ μιας τριώροφης οικοδομής.

26/9 Τραυματισμός εργαζομένου στο μετρό από ηλεκτροπληξία στην καμπίνα του οδηγού.

2/10 58χρονος εργάτης έχασε την ζωή του στην Ορεστιάδα, όταν κατά την διάρκεια εργασιών μόνωσης σε οροφή κτιρίου έπεσε από ύψος 10 μέτρων.

- Ο 28χρονος μετανάστης οικοδόμος Γκρέτα Βελή τραυματίστηκε σοβαρά (σπασμένη λεκάνη) στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, όταν καταπλακώθηκε από μαντρότοιχο. Άλλος ένας εργάτης τραυματίστηκε ελαφρά.

13/10 34χρονος εργαζόμενος σε εργολάβο της ΔΕΗ έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία, στην προσπάθειά του να κλαδέψει δέντρα δίπλα από ηλεκτροφόρα καλώδια στην περιοχή της Καρύστου.

14/10 30χρονος εργαζόμενος σε βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων στο Κιλκίς, άφησε την τελευταία του πνοή. Το εργατικό «ατύχημα» προκλήθηκε από ηλεκτροπληξία.

15/10 25χρονη εργαζόμενη σε ελαιοτριβείο στα Τέμπη τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της.

20/10 Ακόμα ένας ακρωτηριασμός εργαζομένου μέσα σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο εκκοκκιστήριο Καραγιώργου στα Φάρσαλα.

21/10 Κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης μηχανημάτων σε εργοστάσιο λίγο έξω από την Μυτιλήνη, 30χρονος εργαζόμενος έχασε την ζωή του όταν τον «τράβηξε» μηχάνημα που αλέθει τις ζωοτροφές. Το κορμί του εργαζόμενου ανασύρθηκε δύσκολα λόγω των συνθηκών του «ατυχήματος».

31/10 21 ετών εργαζόμενη σε κατάστημα παιχνιδιών στο Ψυχικό έχασε την ζωή της όταν μεταφέροντας μια μεταλλική σκάλα από το ασανσέρ, και μεταξύ πρώτου ορόφου και ισόγειου, η σκάλα σφηνώθηκε στο φρεάτιο με πιθανό αποτέλεσμα να έπνιξε την εργαζόμενη.

3/11 Ο 41χρονος Μανώλης Δελλής εργάτης καθαριότητας (σε σκουπιδιάρα) με δίμηνη σύμβαση στην περιοχή της Νέας Μαδύτου, έχασε την ζωή του όταν το όχημα έκανε όπισθεν και τον σφήνωσε σε κολώνα.

7/11 Στο εργοστάσιο του Παπουτσάνη στην περιοχή της Ριτσώνας, εργαζόμενος από εξωτερικό συνεργείο που εκτελούσε εργασία αλλαγής λαμπτήρων έπεσε από ύψος 7 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

17/11 30χρονος εργάτης από το Πακιστάν σε εκκοκιστήριο βάμβακος στο Αχίλλειο Λάρισας έπεσε στο κενό από ύψος 10 – 15 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

19/11 49χρονος εργάτης στην αποκομιδή απορριμμάτων έχασε την ζωή του όταν ιχ έπεσε πάνω στην «σκουπιδιάρα» στην περιοχή Καρδαμίτσα Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου