Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες της τάξης μας

080115syvxa1Η επίθεση από την πλευρά κράτους και κεφαλαίου που δέχεται η εργατική τάξη δεν θα σταματήσει αν δεν στήσουμε ταξικά αναχώματα που θα υπερασπιζόμαστε σε κάθε στιγμή, μικρή ή μεγάλη, της ταξικής σύγκρουσης. Την ώρα που οι κυβερνώντες οξύνουν την ταξική αντιπαράθεση με σφοδρή επίθεση στον εργατόκοσμο η ηττοπάθεια δεν έχει θέση μέσα στην εργατική τάξη. Οι αριστερές φανφάρες των σοσιαλδημοκρατών δεν πρέπει να βρίσκουν ούτε μια χαραμάδα για να περάσουν στην συνείδηση των εργατών και εργατριών που βιώνουν μέρα με την μέρα την ωμότητα του καπιταλισμού. Η γκρίνια που τρυπώνει μέσα στην τάξη των εργατών είναι για αυτούς που δεν θέλουν να μπουν στον αγώνα.

Η γκρίνια είναι κάτι εχθρικό για το ταξικό κίνημα και μέσα στον ζόφο της καπιταλιστικής καθημερινότητας είναι ανάγκη να προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά της ταξικής πάλης από την προλεταριακή σκοπιά που μας φωνάζει κάθε στιγμή και κάθε ώρα πως τίποτα δεν έχει χαθεί. Αρκεί ο κόσμος της δουλειάς να βλέπει την ταξική αντίσταση όπου αυτή εμφανίζεται, αλλά κυρίως να στηρίζει και να δυναμώνει με κάθε τρόπο και μέσο αυτή την αντίσταση που παραμένει δυνατή και πεισματάρα σε αυτούς τους καιρούς.

Μέσα στην σφαγή των εργασιακών κεκτημένων που όλοι και όλες βιώνουμε μέσα στα εργασιακά κάτεργα είναι και η επίμονη προσπάθεια από κράτος και αφεντικά να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία.

Την Κυριακή 28 Δεκέμβρη, 8η Κυριακή μέσα στον χρόνο που τα μαγαζιά θα έμεναν ανοιχτά με μια «έκτακτη» τροπολογία που ψηφίστηκε στα μουλωχτά από τους κυβερνώντες, το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια και αλληλέγγυοι· Εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους και άνεργοι στήριξαν την περιφρούρηση της απεργίας που είχε καλέσει ο σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου – χάρτου Αττικής έξω από το «κάτεργο του βιβλίου» Ιανός που είναι γνωστό για τις συνθήκες που επιβάλλει στους εργαζόμενους.

Η απάντηση των εργοδοτών και των πιστών σκυλιών τους στην αντίσταση που μήνες τώρα ορθώνεται απέναντι στις ορέξεις τους, ήταν η καταστολή και τρομοκράτηση των απεργών και αλληλέγγυων με αποτέλεσμα να συλληφθούν 4 αγωνιστές, ενώ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως οι μπάτσοι προχώρησαν σε άλλες 3 συλλήψεις.

Παρόμοιο περιστατικό καπιταλιστικής έμπνευσης είχαμε και στο εργοστάσιο «γενική ανακύκλωση Α.Ε» στον Ασπρόπυργο, όπου μετανάστες εργάτες βρίσκονται σε απεργία και κατάληψη του εργοστασίου από τις 29/12 ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. Εκεί τα αφεντικά προσπάθησαν να λήξουν την απεργία με κάθε τρόπο. Μετά την αποτυχία λειτουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού τα ΜΑΤ ήταν εκείνα που πήραν το τιμόνι για να χτυπήσουν τους απεργούς και τελικά να προχωρήσουν σε 40 συλλήψεις εργατών και αλληλέγγυων.

Τα μάτια και τα αυτιά λοιπόν ανοιχτά γιατί η ταξική κινητικότητα αναπνέει ακόμα και δίνει μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας. Στο χέρι μας είναι να στηρίξουμε αυτές τις κινήσεις, να παραδειγματιστούμε από αυτές και τέλος να τις πολλαπλασιάσουμε. Μέσα και έξω από τα εργασιακά κάτεργα να δυναμώσουμε την ταξική πάλη και αλληλεγγύη. Γιατί η μοιρολατρία θα έρχεται όταν βλέπουμε μονάχα την επίθεση των καπιταλιστών χωρίς να οργανώνουμε και να στηρίζουμε τους δικούς μας αγώνες άμυνας και αντεπίθεσης.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, οι αγώνες που δίνονται σε εργασιακούς χώρους (τα παραδείγματα πολλά) είναι δικοί μας αγώνες και χρέος μας είναι να τους δυναμώνουμε και να τους υπερασπιζόμαστε με σθένος.

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην γενική ανακύκλωση Α.Ε.

Καμία δίωξη των 7 συλληφθέντων από την απεργιακή περιφρούρηση στον Ιανό.


Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου