Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Να βάλουμε τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία

DSC01070Κινητοποίηση στον ΑΒ Χολαργού για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας  Ελένης Σ.

Το Σάββατο 28/2 πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητοποίηση για την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Ελένης Σ. στον ΑΒ Χολαργού. Οι 100 συγκεντρωμένοι (συνάδελφοι από το εμπόριο, σωματεία, εργατικές και τοπικές συνελεύσεις και συλλογικότητες) απαίτησαν με δυναμικό τρόπο την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας ενώ παράλληλα ενημέρωναν τους κατοίκους του Χολαργού για την εργοδοτική αυθαιρεσία του ΑΒ και την εκδικητική απόλυση της Ελένης Σ. Οι κουβέντες με τους περίοικους επικεντρώθηκαν στις συνθήκες κάτεργου που κυριαρχούν στα supermarket (και στον ΑΒ Βασιλόπουλο) και στην ανάγκη ενεργής στήριξης σε τέτοιες κινητοποιήσεις. Πολλοί και πολλές εξ αυτών στάθηκαν στο πλευρό μας, διαμαρτυρήθηκαν στην διεύθυνση του καταστήματος και καλούσαν τους γείτονές τους να μην ψωνίζουν, όπως και έκαναν. Ο διευθυντής του καταστήματος δεσμεύτηκε να μεταφέρει την απαίτησή μας στους «ανωτέρους» ενώ δεν τόλμησε να εκφράσει καμία αποψη για την προσωπική ευθύνη που φέρει για την απόλυση της συναδέλφισσας. Από πλευράς μας, κάναμε ξεκάθαρο ότι η κινητοποίηση του Σαββάτου αποτελεί μια πρώτη απάντηση απέναντι στην εργοδοσία του ΑΒ Βασιλόπουλου και τον τσαμπουκά της. Θα ακολουθήσουν σειρά κινητοποιήσεων σε συντονισμό με σωματεία, συλλογικότητες, συνελεύσεις και εργαζόμενους-ες στο εμπόριο ώστε η Ελένη Σ. να επαναπροσληφθεί.

Κινητοποίηση στον ΑΒ Παγκρατίου για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας  Ελένης Σ.

Το απόγευμα της Δευτέρας 2/3 πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση έξω από το κατάστημα του ΑΒ Βασιλόπουλου στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Μοιράστηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις των «εργαζομένων από το χώρο του εμπορίου» στους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και τους περίοικους της γειτονιάς. Πολλοί και πολλές από όσους απευθυνθήκαμε αρνήθηκαν να ψωνίσουν δηλώνοντας ανοιχτά την στήριξή τους στην διεκδίκηση της συναδέλφισσας. Ας σημειωθεί ότι πολλοί από τους εργαζόμενους ήταν ήδη ενημερωμένοι για την υπόθεση της συναδέλφισσας, κάτι που κάνει φανερή την έκταση που έχει πάρει η πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις μας και εντός της επιχείρησης. Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της σαββατιάτικης παρέμβασης στο κατάστημα Χολαργού, από όπου απολύθηκε η συναδέλφισσα, και είναι σαφές ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές όσο η εργοδοσία δεν ανακαλεί την εκδικητική απόλυση.

Ανοιχτή συνάντηση αγώνα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Ελένης Σ. από την επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος.


Καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον κλάδο του εμπορίου, σωματεία από άλλους κλάδους και εργασιακούς χώρους, εργατικές-ταξικές συλλογικότητες, συνελεύσεις κατοίκων και συλλογικότητες σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ συντονισμού και οργάνωσης των κινητοποιήσεων για την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Ελένης Σ. από την επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 20.00 μ.μ στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής (Δημοκρατίας 2 και Αγ.Τριάδος /απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο, Συνοικία Παραδείσου, Αγία Παρασκευή).
Παράλληλα, καλούμε κάθε σωματείο, συνέλευση και συλλογικότητα να εκδώσει ψηφίσματα και ανακοινώσεις συμπαράστασης στη συναδέλφισσα Ελένη και τις διεκδικήσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου