Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Για την εβδομάδα πανελλαδικής δράσης στα καταστήματα του «ΑΒ Βασιλόπουλου»

paremvasi4Την περασμένη εβδομάδα 9-15 Μαρτίου οργανώθηκε η εβδομάδα πανελλαδικής δράσης στα καταστήματα του ΑΒ Βασιλόπουλου στα πλαίσια του αγώνα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Ελένη Σ από το κατάστημα του Χολαργού. Ακριβώς επειδή οι εκδικητικές απολύσεις, η αυθαιρεσία των εργοδοτών, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, γι’ αυτό και επιλέχτηκε η πανελλαδική διάσταση των δράσεων. Ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες πανελλαδικά για την υπόθεση της Ελένης Σ και την αξιοπρεπή της στάση να διεκδικήσει τα αυτονόητα μέσα στον χώρο δουλειάς. Ώστε να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας του ΑΒ.
Δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις από μια σειρά σωματείων, συλλογικοτήτων, συνελεύσεων και ομάδων που ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην απολυμένη συναδέλφισσα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Καλογρέζα, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Ηλιούπολη, Εξάρχεια, Βύρωνας, Μαρούσι, Κυψέλη, Μενίδι, Ελληνικό
Σπάρτη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μυτιλήνη.
Η εβδομάδα πανελλαδικής δράσης «έκλεισε» με την μαζική παρέμβαση μας το Σάββατο το βράδυ στο κατάστημα του ΑΒ Χολαργού. Με την παρουσία 150 ατόμων μπροστά στην είσοδο του καταστήματος δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία (και ειδικότερα στον περιφερειακό διευθυντή αλλά και τον διευθυντή προσωπικού της επιχείρησης κ.Διαμαντόπουλου που ήταν παρόντες, εντός του καταστήματος) για το δίκαιο αίτημα της συναδέλφισσάς μας. Για άλλη μια φορά, πολλοί και πολλές ήταν αυτοί που προτίμησαν να σταθούν στο πλάι μας ή να μην ψωνίσουν από το εν λόγω κατάστημα. Μετά και την λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ακολούθησε τοπική πορεία.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Το ραντεβού μας ανανεώνεται την Παρασκευή το πρωί στις 8.30 στην επιθεώρηση εργασίας της Αγίας Παρασκευής όπου θα πραγματοποιηθεί η εργατική διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου