Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ταξική εγρήγορση ενάντια στους ύπουλους εχθρούς της Τάξης


9 Μαΐου 1945. Μετά από 6 χρόνια πολέμου τα αντιφασιστικά κινήματα των καπιταλιστικών χωρών, οι λαοί που πάλεψαν το φασισμό, με την μεγάλη βοήθεια του κόκκινου στρατού και της σοβιετικής ένωσης, καταφέρνουν την ήττα του Χίτλερ, με άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας. Ο λαός απέδειξε ότι όταν θέλει να συντρίψει τον εχθρό του θα βρει την ανεξάντλητη δύναμη και θα το κάνει και αυτό που φάνταζε πανίσχυρο και τεράστιο θα βρει τον τρόπο να το κατατροπώσει. Η «αντιφασιστική νίκη των λαών» είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες της τάξης μας και για αυτό τον λόγο με λύσσα και με κάθε τρόπο οι αστοί προσπαθούν να την βεβηλώσουν.

Χρόνια μετά κάποιοι εσκεμμένα έρχονται να διαστρεβλώσουν την ιστορία και να μετονομάσουν την ημέρα της «αντιφασιστικής νίκης των λαών» σε «ημέρα της Ευρώπης», προσπαθώντας να ξεθωριάσουν με τα χρόνια την εικόνα της κόκκινης σημαίας πάνω στο Ράιχσταγκ. Προσπαθώντας να σβήσουν από τις σελίδες της ιστορίας το κατόρθωμα του κόκκινου στρατού μαζί με τον λαό να συντρίψει την ναζιστική Γερμανία, το κατόρθωμα των λαών να υψώσουν το ανάστημά τους και να παλέψουν για άλλα ιδανικά, και να το αντικαταστήσουν με την σημερινή Ευρώπη που το μόνο που έχει να προσφέρει στους λαούς της είναι φτώχεια, εξαθλίωση και θανάτους στο βωμό του καπιταλισμού. Προσπαθώντας να εξισώσουν τα λεγόμενα «άκρα» σβήνοντας τον πόλεμο των κομμουνιστών κατά του φασισμού. Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  Π Ο Τ Ε Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.


Το λιθαράκι τους όμως στη διαστρέβλωση της ιστορίας, έβαλαν και κάποιοι άλλοι, επιλέγοντας αυτή την ημέρα να διοργανώσουν τη πρώτη γιορτή της κάνναβης! Από τους υποστηρικτές της γιορτής δεν θα μπορούσε να λείπει και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που αυτή την ιστορική ημέρα επέλεξε να υποστηρίξει αυτούς που χρησιμοποιούν την αντιφασιστική νίκη των λαών ως προπαγάνδα του φεστιβάλ τους λέγοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους: «Το Σάββατο 9 Μαΐου, 70η επέτειο της πτώσης του φασισμού- ναζισμού, καλούμε σε μια μαζική συγκέντρωση- συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος για να διεκδικήσουμε με χαμόγελα και τραγούδια τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Μια γιορτή για την ειρήνη, την απελευθέρωση, την αξιοπρέπεια και την αλήθεια».

 Επιπλέον, υποστήριζαν ως λύση εξόδου από την οικονομική κρίση την κάνναβη λέγοντας ότι μπορεί να βοηθήσει την οικονομία, αφού θα φέρει αγροτική ανάπτυξη, τουρισμό και υπολογίζουν ότι θα ανοίξουν περίπου 40.000 θέσεις εργασίας αν δημιουργηθεί μια εθνική βιομηχανία παραγωγής κάνναβης (!) .

Το νάρκωμα του μυαλού είναι νάρκωμα και δεν χωρίζεται σε επίπεδα. Το δικαίωμα της διαύγειας και της καθαρής σκέψης, της ενεργητικότητας πρέπει να είναι από τα θεμελιώδη δικαιώματα της εργατικής τάξης ειδικά σε εποχές που βιώνουν την απόλυτη εξαθλίωση. Αυτό που έχουμε ανάγκη αυτή την στιγμή είναι να είμαστε σε εγρήγορση, όχι παθητικοί και μαστουρωμένοι.

Επίσης, να πούμε σε όλους αυτούς ότι η οικονομική κρίση δεν λύνεται με χασισοκαλλιέργειες και ότι στις 9 Μάη του 1945 όταν, όπως λένε και οι ίδιοι, έπεσε ο φασισμός οι λαοί δεν κρατούσαν τα μυαλά τους ναρκωμένα αλλά καθαρά για να μπορέσουν να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο φασιστικό σύστημα.

Σε όλους όσους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία με οποιοδήποτε τρόπο στεκόμαστε μπροστά τους και τους φωνάζουμε ότι θα διαφυλάξουμε το παρελθόν μας και όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα αφήσουμε κανέναν να βρωμίσει την ιστορία της εργατικής τάξης. Τέλος, τους αφιερώνουμε τους παρακάτω στίχους:

«Μα το δείχνει η ιστορία, σαν θελήσει ο λαός
και το φίδι το τσακίζει κι όσους κλώσησαν τ’ αυγό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου