Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ενάντια στην καταστολή του παγκόσμιου κεφαλαίου - Ταξική αλληλεγγύη και πάλη

1 Μαΐου, μέρα της εργατικής τάξης ανά τον κόσμο, μέρα που ζωντανεύει η ταξική μνήμη και εκφράζεται η ανάγκη για ταξική πάλη στο σήμερα. Μέρα απεργίας και αγώνα.

Αυτή την μέρα διάλεξαν στο Μιλάνο να εγκαινιάσουν την παγκόσμια έκθεση EXPO. Άλλη μια έκθεση επιχειρηματικών ομίλων, αστικής πολιτικής εξουσίας και διάφορων κορακιών του καπιταλιστικού συστήματος. Μια γιορτή στημένη καλά για το Ιταλικό κεφάλαιο και όχι μόνο (φυσικά και για το εδώ κεφάλαιο – ολόκληρη μέρα ήταν αφιερωμένη εξάλλου για την Ελλάδα).

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που έδωσαν στην μέρα τα πραγματικά χαρακτηριστικά της μην αφήνοντας ταυτόχρονα την πόλη  στις ορέξεις λογιών λογιών διαφημιστών, επιχειρηματιών κοκ. Εστίασαν στην μεγάλη μέρα της πρώτης του Μάη για την εργατική τάξη, ξεμπρόστιασαν τα αφεντικά για τον σκοπό της τόσο πολυδιαφημισμένης έκθεσης. Θύμισαν τα εργοδοτικά εγκλήματα στα μεγάλα εργοτάξια για να χτιστεί ένα ακόμα πανηγύρι τους. Το μήνυμα από την Ελλάδα και το πρωθυπουργικό γραφείο δεν άργησε να φτάσει: «το μήνυμα εργασίας, υπερηφάνειας και αξιών που φθάνει από την διεθνή έκθεση του Μιλάνου EXPO  η οποία εγκαινιάσθηκε σήμερα, δεν θα επισκιασθεί από τους βίαιους και άνανδρους αυτούς κουκουλοφόρους».

Δεν θα χαρακτηρίσουμε την ανακοίνωση. Tα συμφέροντα και οι θέσεις ολοφάνερα.

Μια μέρα μετά τις διαδηλώσεις ο κρατικός μηχανισμός θα λειτουργούσε υπό τις εντολές της άρχουσας τάξης με προσαγωγές και συλλήψεις στον σωρό. Εκεί πιάστηκαν και 5 έλληνες διαδηλωτές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της προηγούμενης μέρας. Εξαναγκάστηκαν σε λήψη DNA και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τίποτα όμως δεν τελείωσε εκεί. Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη μέρα γενικής απεργίας η αστυνομία θα εισβάλει στα σπίτια των 5 φοιτητών στην αγία Παρασκευή και θα τους συλλάβει με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Οι μεθοδεύσεις σκληρής καταστολής στα πλαίσια της Ε.Ε. σε βάρος όσων αγωνίζονται παίρνει σάρκα και οστά. Η εντολή για έκδοσή τους πρέπει να πέσει στο κενό και αυτό θα γίνει με την αλληλεγγύη που ήδη απλώνεται δυναμικά.

Στις ορέξεις της καπιταλιστικής Ε.Ε. και της παγκόσμιας καθεστηκυίας τάξης, στις κατασταλτικές μεθόδους και στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου θα μπει φραγμός ο ταξικός αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές.

Να σταματήσει κάθε δίωξη απέναντι στους 5 που διαδήλωσαν με χιλιάδες κόσμου στο Μιλάνο.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και στους 5 Ιταλούς κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση.

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία 18:00, Σέκερη και Β. Σοφίας

Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου