Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Νίκος Φαρμάκης. Ένα σκουλήκι με επιλεκτική μνήμη.

“Σε έξι μήνες; Σε δέκα μήνες; Η Ελλάς θα απελευθερούτω. Δηλαδή, δεν υπήρχε θέμα να κάνεις αγώνα εναντίον των Γερμανών αλλά υπήρχε θέμα μετά την αποχώρηση των Γερμανών τι θα γίνει. Μας λέει ο Γρίβας «η Ελλάδα θα κουμμουνιστικοποιηθεί και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μη γίνει αυτό».”

“Όταν έφτασα στον Βασιλικό Κήπο χάλαγε ο κόσμος, ερχόντουσαν τότε[οι διαδηλωτές του ΕΑΜ], ερχόντουσαν απ' όλες τις πλευρές. Εμείς τότε είχαμε μια ταυτότητα που έλεγε «Στρατιωτικός Διοικητής Αθηνών, ο φέρων το παρών, μέλος της «Χ»», και μπαίνω μέσα στον περίβολο των παλιών ανακτόρων, έγιναν όλες οι εξακριβώσεις και μου λένε  ανέβα επάνω στο παράθυρο δεξιά, είναι ένας χωροφύλακας. Θα καθήσεις δίπλα του και δε θα πυροβολήσετε μέχρις ότου αυτοί πατήσουν τον Άγνωστο. Όταν πατήσουν τον Άγνωστο, πυρ κατα βούληση. [...] Βλέπω λοιπόν στο μπαλκόνι ασκεπή τον Έβερτ με τρεις τέσσερις αλλούς αξιωματικούς. Ο Έβερτ είχε εδώ στη τσέπη του ένα μαντήλι και το βγάζει από την τσέπη του και το ξαναβάζει και ξαφνικά εμφανίζονται 45-55 αστυφύλακες [...] και πέφτει πυρ ομαδόν, χαλάει ο κόμος...»

Τα δύο παραπάνω αποσπάσματα είναι λόγια του Νίκου Φαρμάκη, πρώην βουλευτή της ΕΡΕ του Καραμανλή καθώς και πρώην Χίτη, ο οποίος ήταν παρών στις 3 Δεκεμβρίου όταν οι προστάτες του οι Άγγλοι μέσω των εντολοδόχων τους – της ελληνικής κυβέρνησης – έδωσαν το σύνθημα να σφαγιαστεί ο λαός της Αθήνας. Ο Φαρμάκης στο άρθρο του  «Εμφύλιος και συμμοριτοπόλεμος» που δημοσιεύτηκε στην «Εστία» (sic!) στις 5 Δεκέμβρη 2015 αναφέρει «...η προηγούμενη κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα υπό τον καθηγητή Ζολώτα απαγόρευσε τον όρο «συμμοριτοπόλεμος», δολοφόνησε τον όρο Δημοκρατία και ονόμασε την ένοπλο παράταξη «Δημοκρατικό Στρατό». Γράφει και άλλα πολλά ο Φαρμάκης και παραθέτει γελοία επιχειρήματα, που μόνο οι μπετόβλακες της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να τα αναπαραγούν σαν βάσιμα. Δε θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε, έτσι κι αλλιώς για όσα λέει ο Φαρμάκης – ο Μαρατζίδης, η Καθημερινή και άλλοι – υπάρχουν τα σχετικά επίσημα κείμενα του ΚΚΕ (5η ολομέλεια κ.ά.). Απλά να υπενθυμίσουμε πως ο Φαρμάκης είναι ένας δωσίλογος, μέλος της «Χ» που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς ναζί (οι ένοπλοι του Γρίβα απολάμβαναν ανοιχτής υποστήριξης από τις Αρχές Ασφαλείας, τους λεγόμενους «ένστολους» δωσίλογους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ειδική Ασφάλεια Πειραιά η οποία αναδιοργανώθηκε χάρη στους Μπουγιούρη και Αγραφιώτη, μελών της «Χ»), που οπλίστηκε από αυτούς, που δολοφόνησε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια υπηρέτησε τους επόμενους κατακτητές, τους  Άγγλους. Αποτέλεσε μέρος της λεγόμενης «χρυσής εφεδρείας» μαζί με όλους τους υπόλοιπους δωσίλογους που οπλίστηκαν από τους Άγγλους και πήραν μέρος στη μάχη της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 1944 ενάντια στον ηρωικό λαό της πόλης και στη συνέχεια με ενεργό ρόλο κατά την περιόδο της «λευκής τρομοκρατίας». Ο «κύριος» Φαρμάκης δεν αναφέρει τίποτα για τον πρότερο «έντιμο» βίο του ως καλός «πατριώτης» παρά μόνο έχει το θράσος να αναφέρεται στον ηρωικό αγώνα των μαχητών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αυτών που πραγματικά πολέμησαν για την ανεξαρτησία της χώρας απευθύνοντας χαρακτηρισμούς όπως αυτή του «συμμορίτη». Απλά, ας του υπενθυμίσουμε πως συμμορίτης, δωσίλογος και πλιατσικολόγος είναι ο ίδιος και οι όμοιοι του.

Μιχάλης Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου