Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών της ΟΣΥ

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εργολάβων που ξεζουμίζουν εργατικό δυναμικό, ούτε φυσικά λίγες οι εμπειρίες από εργαζόμενες – εργαζόμενους που δουλεύουν για αυτούς με πενιχρά μεροκάματα σε άθλιες συνθήκες εργασίας σε διάφορους κλάδους. ΔΕΗ, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια… Πάντα με το ίδιο καθεστώς: Απληρωσιά, ανασφάλεια, κλεμμένες εργατοώρες, τρομοκρατία.

Αυτό είναι και το καθεστώς για τις καθαρίστριες της ΟΣΥ. Για όλα αυτά ενώθηκαν, σπάσανε την σιωπή και εναντιώθηκαν στα παραπάνω. Στάθηκαν απέναντι στην εργολαβική εταιρεία «λινκ απ». Ξεκίνησαν με κινητοποιήσεις τέλος Γενάρη στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και πάλεψαν για το δίκιο τους απέναντι στα ψέματα της εργοδοσίας. Μέχρι και σήμερα κρατάει αυτός ο αγώνας, με δύναμή τους την ταξική αλληλεγγύη και συναδελφικότητα, με αποτέλεσμα πλέον να συμμετέχουν στον δίκαιο αυτόν αγώνα έξι από τα εφτά αμαξοστάσια.

Καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, επαναλαμβανόμενες απεργίες, απεργιακές περιφρουρήσεις μας γεμίζουν κουράγιο, αποδεικνύοντας πως η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη είναι τεράστια όπλα απέναντι στους εκμεταλλευτές εργολάβους και όσους τους σιγοντάρουν. Οι εργαζόμενες καθαρίστριες, στην πλειοψηφία τους μετανάστριες, στάθηκαν και στέκονται απέναντι σε εργοδοσία, ΟΣΥ, ΜΜΕ, ΕΚΑ (εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας). Γνωστοποίησαν  το άθλιο καθεστώς της εργασίας τους και συνεχίζουν και παλεύουν για τα δικαιώματά τους σε μια δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη.

Ο αγώνας τους έχει ήδη καταφέρει πολλά και δεν μιλάμε αποκλειστικά για την όποια οπισθοχώρηση έχει κάνει η εταιρεία (ειδικά όσον αφορά μέρος των δεδουλευμένων). Έχουν οργανώσει τον αγώνα τους και γίνονται παράδειγμα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και εργαζόμενες σε εργολαβίες και όχι μόνο.

Δύναμη και Αλληλεγγύη στις εργαζόμενες - καθαρίστριες της Ο.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου