Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους θα νικήσει - Η Νέα Φιλαδέλφεια δε θα γίνει Παλέρμο

Για τη νέα δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου των επιχειρηματικών συμφερόντων στη Νέα Φιλαδέλφεια


Η πρωτόγνωρη φασιστική καταστολή με την οποία αντιμετωπίζονται εδώ και τρία χρόνια οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας, που προβάλλουν αντίσταση ενάντια στην εφαρμογή του Ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας και στα επιχειρηματικά συμφέροντα Μελισσανίδη, αλλά και όσοι αντιστέκονται ενάντια στην επέλαση του κεφαλαίου και την προσπάθεια να μετατραπούν οι γειτονιές μας σε μοντέρνες φυλακές και σε αυλές των επιχειρηματικών συμφερόντων, έδειξε ακόμα μια φορά το βάρβαρο πρόσωπό της στη γειτονιά μας.

Με την τραμπούκικη απόπειρα διάλυσης της πολιτικής εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πνευματικό Κέντρο, την Πέμπτη 27 Απρίλη (η εκδήλωση είχε τίτλο: «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα») και τη δολοφονική επίθεση στον κόσμο της συγκέντρωσης, όταν αποχωρούσε, από τα τάγματα εφόδου των επιχειρηματικών συμφερόντων Μελισσανίδη σε αγαστή συνεργασία -όπως πάντοτε- με τις δυνάμεις καταστολής, έπεσαν για ακόμη μια φορά οι μάσκες.

Πλέον έγινε ξεκάθαρο πως τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της μαφίας δεν καταφέρονται μόνο στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της περιοχής μας και στους αγωνιζόμενους κατοίκους της που διαφωνούν με το καταστροφικό σχέδιο της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», αλλά απώτερος σκοπός είναι η επιβολή ενός πολιτικού, κοινωνικού και ταξικού απαρτχάιντ στην πόλη μας. Με τους ξυλοδαρμούς αγωνιστών το προηγούμενο διάστημα, τον αποκλεισμό εδώ και δύο μήνες των δύο αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, της Στρούγκας και της Λαϊκής Συνέλευσης, την απαγόρευση της διαδήλωσης στις 16 Μάρτη, ενώ την ίδια ώρα εξελισσόταν παράλληλη αντισυγκέντρωση των ταγμάτων εφόδου έξω από τις καταλήψεις και στην κεντρική λεωφόρο της περιοχής, με τις φωτογραφικές τροπολογίες καθ΄υπαγόρευση ενός μεγαλοκαπιταλιστή, επιδιώκεται να επιβληθεί ένα καθεστώς σιγής νεκροταφείου, με τη στέρηση κάθε δικαιώματος λόγου και αντίστασης σε αυτό. Ολ’ αυτά προαναγγέλλουν το νέο πρόσωπο που θα αποκτήσει η γειτονιά μας αν αφήσουμε αυτό το καθεστώς να μας νικήσει.

Το πείραμα της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι διαφορετικό από αυτό που επιχειρείται στον Βόλο, στον Πειραιά, στα Εξάρχεια, στη Χαλκιδική, στις περιοχές γύρω από το Γουδή οσονούπω, καθώς και σε όποια άλλη γειτονιά εκβιάζεται από τις κάθε είδους απειλές επιχειρηματιών, οι οποίοι, ως γνωστόν, δεν ορρωδούν προ ουδενός μπροστά στην αποκόμιση του μέγιστου κέρδους.

Ο αγώνας ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στον κατακερματισμό του άλσους από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη, που έχει στο πλευρό του κυβερνήσεις, κόμματα, ένα ολόκληρο σύστημα, είναι άνισος, όμως η Ιστορία δείχνει πως ο δυνατός του χρήματος και της εξουσίας δεν νικάει, όταν αυτοί που έχουν το δίκιο επιμένουν να αγωνίζονται. Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικά δυνατοί, όταν συνειδητοποιούν τη δύναμή τους.

Καλούμε τον λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας να συνεχίσει να στέκεται πλάι σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να μην ανεχτεί την επιβολή του νόμου της μαφίας στην περιοχή, να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του. Να συνεχίσει τις αγωνιστικές παραδόσεις των πατεράδων και των παππούδων μας.

Καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση κάθε προοδευτικό πολίτη, τους κατοίκους της περιοχής, όλες τις δυνάμεις του κόσμου του αγώνα, για να δώσουμε την τελική μάχη ενάντια στη μαφία και τα συμφέροντά της, χτίζοντας ένα ευρύ ενωτικό μέτωπο πάλης ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και να νικήσουμε!

Όλοι και όλες στην ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Στρούγκα

Τετάρτη 3/5 στις 20.00, Πολυτεχνείο, κτ. Γκίνη

Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου