Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Δεν θα αφήσουμε την εντατικοποίηση της εργασίας να περάσει πάνω από τα πτώματα μας

Τη νύχτα της Παρασκευής 30/6, η Ντανιέλα Πρελορέντζου, 62 ετών και μητέρα 4 παιδιών (εκ των οποίων ένα ανήλικο και ένα ΑΜΕΑ), εργαζόμενη στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου, εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τρίτη βάρδια σε 36 ώρες, σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Το γεγονός έλαβε χώρα αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, όταν η Διοίκηση του Δήμου άσκησε πίεση για την άμεση συγκομιδή των απορριμμάτων, απειλώντας τους εργαζόμενους με πειθαρχικά.

Ο θάνατος της Ντανιέλα Πρελορέντζου δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο Δήμο Ζωγράφου ή τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Αφορά όλους τους εκμεταλλευόμενους, εργαζόμενους, επισφαλείς ή ανέργους, που αναγκάζονται να υποκύπτουν σε όλο και περισσότερους εκβιασμούς και να χάνουν όλο και περισσότερα, από δικαιώματα μέχρι την ίδια τη ζωή τους.
Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει όσο εμείς επιτρέπουμε τη συνέχισή της, ή εμπιστευόμαστε τις τύχες μας στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την υποτίμηση της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής, τη μετατροπή μας σε αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, μόνο οι αγώνες μας μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμιά εργοδοτική δολοφονία, καμία αυθαιρεσία των αφεντικών.

Συγκέντρωση - Πορεία, Τετάρτη 19/7 19:00
Πλατεία Τερζάκη, Άνω Ιλίσια

συλλογικότητες/αυτοοργανωμένα εγχειρήματα/συντρόφισσες - οι από τα Ανατολικά της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου