Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι αγωνιστές που αντιστέκονται θα νικήσουν, ο φασισμός θα ηττηθεί!

Η NURIYE GÜLMEN ΚΑΙ Ο SEMİH ÖZAKÇA
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ, ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ


ΚΑΛΕΣΜΑ:

Στις 28 Σεπτεμβρίου από τις 10:30 εώς τις 12:30 θα συγκεντρωθούμε μπροστά από την πρεσβεία της Φασιστικής Τουρκίας, στη διασταύρωση των οδών Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας

Η εξουσία του AKP μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε πόλεμο ενάντια στο λαό.

Ξεκίνησε να απολύει χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έβγαλε στο όνομα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω και της ανικανότητας στην άσκηση εξουσίας.

Όλα συνεχίζουν με αυθαιρεσίες. Οι απολύσεις, οι προσαγωγές, οι συλλήψεις γίνονται χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Δεκάδες δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί συνελήφθησαν επειδή θεωρήθηκαν ύποπτοι ως υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι ΠΝΠ έχουν εξελιχθεί σε επιθέσεις ενάντια σε όλο το λαό που είναι κατά του AKP.

Μια ακαδημαϊκή, μια από όλους τους απολυμένους δημόσιους υπάλληλους, η Nuriye Gülmen, κήρυξε με ανακοίνωσή της την έναρξη καθιστικής διαμαρτυρίας στην λεωφόρο Yüksel της Άγκυρας εκ μέρους των χιλιάδων αγωνιστών, δημοκρατών συναδέλφων της. Εξαιτίας του πιεστικού κλίματος στη χώρα, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των καταπιεζόμενων είπε ''είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να περιμένουμε'', η Nuriye Gülmen είπε ''θέλω τη δουλειά μου πίσω''. Επωμίστηκε το καθήκον και τόλμησε να βγει στην κεντρική λεωφόρο της Άγκυρας. Αυτή ήταν η πρώτη αντίσταση επί κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Πολλές φορές προσήχθη μόνη της, βασανίστηκε, όμως αυτή συνέχισε τη δράση της στον ίδιο χώρο και επέμενε στο ότι το αίτημά της είναι νόμιμο. Αργότερα την στήριξαν και άλλοι αγωνιστές εκπαιδευτικοί, ο Semih Özakça, ο Acun Karadağ, ο Veli Saçılık. Μια χούφτα αγωνιστές, ως απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κατάφεραν να ακουστεί η φωνή τους σε όλη την Τουρκία με τον αγώνα τους.

Η ακαδημαϊκή Nuriye Gülmen από τις 9 Νοέμβρη 2016, ο εκπαιδευτικός Semih Özakça από τις 23 Νοέμβρη 2016 ξεκίνησαν τον αγώνα τους μπροστά από το Μνημείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην λεωφόρο Yüksel της Άγκυρας με αίτημα να γυρίσουν στις δουλειές τους.

Στις 9 Μάρτη 2017 ξεκίνησαν απεργία πείνας. Είπαν ''είμαστε σε απεργία πείνας μέχρι να γυρίσουμε στις δουλειές μας''. Η αποφασιστικότητα και η πίστη τους έγινε ο λόγος που μεγάλωσε η αντίσταση. Η πλατεία στην οποία αντιστέκονταν κάθε μέρα ξεκίνησε να γεμίζει από υποστηρικτές. Φοβισμένη από τη δύναμη και την επιρροή της αντίστασης, η φασιστική εξουσία του AKP, προχώρησε στη σύλληψη των 2 αγωνιστών την 76η μέρα της απεργίας πείνας. Ο στόχος του δολοφονικού AKP ήταν να πνίξει την αντίσταση. Οι 2 δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν απεργία πείνας, συνεχίζουν την απεργία πείνας μέσα στη φυλακή, επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

Αυτοί συνελήφθησαν, ωστόσο οι άλλοι αγωνιστές δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην αντίσταση, μέχρι σήμερα κάθε μέρα μεταξύ 13:30-18:00 συνεχίζουν να βγάζουν ανακοινώσεις στην λεωφόρο Yüksel και να διαδηλώνουν ενάντια στις αυθαιρεσίες. Κάθε μέρα οι δολοφόνοι βασανιστές αστυνόμοι επιτίθονται στους διαδηλωτές αγωνιστές, προχωρούν σε προσαγωγές. Στην διάρκεια των επιθέσεων πολλά άτομα τραυματίστηκαν. Εντούτοις συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά.

Η απεργία πείνας των Nuriye και Semih προχωράει προς τις 200 μέρες. Είναι φυλακισμένοι και κρατούνται σε ανθυγιεινές συνθήκες απομόνωσης. Και στους 2 έχουν δημιουργηθεί μυϊκά προβλήματα, δεν μπορούν να περπατήσουν, χρησιμοποιούν αναπηρικό καρότσι.

Για να ακουστεί η φωνή τους έχουν ξεκινήσει πολλές αντιστάσεις στην Τουρκία και σε κάθε γωνία της γης. Οργανώθηκαν πορείες, συλλαλητήρια, έγιναν πολλές ενέργειες με σκοπό την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και άλλες απεργίες πείνας. Διοργανώθηκαν συναυλίες. Η σύζυγος του Semih Özakça, η οποία είναι και η ίδια απολυμένη δημόσιος υπάλληλος, για να διαμαρτυρηθεί στην σύλληψη των αγωνιστών απεργών πείνας ξεκίνησε και η ίδια απεργία πείνας από τη μέρα της σύλληψης.

5.000 διανοούμενοι και καλλιτέχνες από την Τουρκία και όλο τον κόσμο δημοσίευσαν υπογραφές αλληλεγγύης στην Nuriye και στον Semih. Με τη νόμιμη και δίκαιη αντίσταση των απεργών πείνας, τα βέλη στράφηκαν προς το AKP και τις παράνομες και άδικες πρακτικές του, το υπουργείο Εσωτερικών εξαπέλυσε εκστρατεία αμαύρωσης του αγώνα των απεργών πείνας. Απείλησε τις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους που έκαναν ειδήσεις σχετικά με τον αγώνα τους. Οι διανοούμενοι που στήριξαν την Nuriye και τον Semih στοχοποιήθηκαν και απειλήθηκαν.

Και τελευταία το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε μια μπροσούρα 50 σελίδων στην οποία χαρακτήρισαν ως ΄΄τρομοκράτες΄΄ τους 2 απεργούς πείνας, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν δικαστεί στο παρελθόν και μέχρι σήμερα δεν έχουν τιμωρηθεί από καμία δίκη.

Ενώ την Κυριακή 24 Ιούλη, στην πορεία που ήταν να γίνει από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα ως στήριξη στον αγώνα των απεργών πείνας, έγινε προσπάθεια διάλυσής της μόλις άρχισε να συγκεντρώνεται το πλήθος των διαδηλωτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας προς την Άγκυρα έχουν επιχειρηθεί όλες οι ενέργειες για να εμποδιστεί, έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές, έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα, όλες οι είσοδοι και έξοδοι της πόλης υπό την επίβλεψη της αστυνομίας. Η ομάδα που συγκεντρώθηκε στην Άγκυρα δέχθηκε επίθεση και βασανίστηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε απευθείας σύνδεση. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και έσπασε το χέρι του. Έγινε προσαγωγή 50 ατόμων, ανάμεσά τους και δικηγόροι.

Το φασιστικό AKP φοβάται την αντίσταση της Nuriye και του Semih. Κλιμακώνει την επίθεση επειδή φοβάται. Κι όμως η απήχηση του αγώνα των 2 απεργών πείνας μεγαλώνει στην Τουρκία και όλο τον κόσμο. Αντιστέκονται ενάντια στο φασισμό 2 δημόσιοι υπάλληλοι. Θέλουν να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ενάντια στην αδικία απαιτούν την κατάργηση των ΠΝΠ. Αυτή η πρώτη αντίσταση που ξεκίνησε ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας του AKP, ενάντια στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μεγαλώνει, διαδίδεται και γίνεται η ελπίδα του λαού.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih, ενάντια στις επιθέσεις του φασισμού. Πρέπει να είμαστε στο πλάι όλων των αγωνιστών ενάντια στο φασισμό. Πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα των λαών της Τουρκίας που αντιστέκονται, αγωνίζονται. Για να ζήσουνε η Nuriye και ο Semih πρέπει να στηρίξουμε την αποφασιστική αντίστασή τους και να γνωστοποιήσουμε και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.

-ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

-Η NURIYE KAI O SEMIH ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΝΠ


Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου