Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Με αφορμή ένα ανώνυμο σύνθημα



Σε έναν τοίχο της οδού Λασκάρεως Νεάπολης Εξαρχείων υπάρχει το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη υπογεγραμμένο από τις δύο συλλογικότητες: περιοδικό Βίδα και blogspot Prolet connect.

Η γραφή συνθημάτων για την Παλαιστίνη σε γειτονιές της Αθήνας είναι συλλογική απόφαση των συντρόφων που απαρτίζουν τις δύο συλλογικότητες. Αυτή η πολιτική δουλειά συνδυάζεται και με τη συμμετοχή σε κινήσεις αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του ενάντια στον ισραηλινό επεκτατισμό.

Κάποιοι, υπογράφοντας ανώνυμα με ένα μαύρο αστέρι, μας κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς για «αριστερό αντισημιτισμό», γράφοντας Ούτε δεξιό ούτε αριστερό ενάντια σε κάθε αντισημιτισμό κάτω από το σύνθημά μας Λευτεριά στην Παλαιστίνη (!) Πιστεύουμε ότι σκοπός τους ήταν μονάχα η πρόκληση.

Εμείς δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα. Οι αντισημιτικές φωνές που υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο επιχειρήματα μπορούν να αντλήσουν όταν κάποιοι αυτόκλητα υπερασπίζονται το κράτος του Ισραήλ και «απαγορεύουν» την οποιαδήποτε κριτική εναντίον του, ακόμα και όταν προέρχεται από Ισραηλινούς…

Η ιστορία της Μέσης Ανατολής, της Παλαιστίνης και του Ισραήλ μας καλεί όλους να πάρουμε θέση και να πράξουμε κατά συνείδηση. Το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη θα το γράφουμε και θα το φωνάζουμε, γιατί είναι δίκαιο και γιατί έχει χυθεί αίμα από τον αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό για αυτήν την υπόθεση. Στο βαθμό που περνά από το χέρι μας συμβάλλουμε στην ενημέρωση της εργατικής τάξης για τον αγώνα του  παλαιστινιακού λαού. Πολιτικά μορφώματα «αντι-αντισημιτισμού» μόνο σύγχυση, διαστρεβλωμένες απόψεις και προκλήσεις χωρίς πολιτική ουσία δημιουργούν.

Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική και την πολιτική ζύμωση. Επώνυμα, κινηματικά, ανοιχτά και δημόσια. Οτιδήποτε άλλο θα είναι ανάξιο λόγου και προσοχής για εμάς από εδώ και στο εξής.

4 σχόλια: