Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

O Νίκος Μπελογιάννης ζει μέσα στη καρδιά του κάθε αγωνιστή...


Πέρυσι ο Τσίπρας εγκαινίαζε το μουσείο του Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, λέγοντας εκείνα τα γνωστά των ψευτών περί της μνήμης κλπ.

66 χρόνια μετά την εκτέλεση του λαϊκού αγωνιστή, κομμουνιστή Ν. Μπελογιάννη από την αστική τάξη και την αμερικανοκρατία, η σημερινή κυβερνώσα αριστερά έχει μετατρέψει την περιοχή σε ένα τεράστιο πεδίο βολής.

Τα αμερικάνικα στρατεύματα είναι ο τοποτηρητής και ο εμπρηστής της περιοχής, η ελληνική αστική τάξη ως βαστάζος δίνει γη και ύδωρ. Ο αμερικάνος πρέσβης Τζέφρεϊ Πίατ, όλο και συχνότερα διακηρύττει το τι και το πώς για την περιοχή. Η νατοϊκή αριστερά που κυβερνά το τόπο έχει δείξει την αντιδραστική της θέση και την υποτέλειά της στα ξένα κέντρα, στις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Η ιστορική δικαίωση του Μπελογιάννη (αλλά και του λαϊκού κινήματος που ηττήθηκε από τους μοναρχοφασίστες) θα ‘ρθει με τον συνεπή και πολύμορφο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού μας, με μπροστάρη την εργατική τάξη. Οι  σοσιαλφασίστες "υμνητές" του Μπελογιάννη θα πρέπει να πολεμηθούν με κάθε τρόπο από το αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό- ταξικό κίνημα.

Η συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στο πολεμικό κλίμα που φτιάχνουν τα αρπακτικά του ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή, πρέπει να γίνει πρωτεύον καθήκον των αγωνιστών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου