Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές του έτους μέχρι τέλος Απρίλη / Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Ακόμα μια προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων -από αρχές του 2018 μέχρι και τέλος Απρίλη:

31/12 Έχασε τη μάχη με την ζωή ο 51χρονος οδηγός απορριμματοφόρου Η.Ζ. του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, μετά από ανατροπή του οχήματός του στις 23/10.

3/1 Κατά την διάρκεια εργασιών σε φρεάτιο τεσσάρων μέτρων, στο δήμο Αμφίπολης, 54χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν έπεσε μέσα σε αυτό.

10/1 Δύο εργαζόμενοι σε εργολάβο στη ΒΙΠΕ Βόλου τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, όταν στην προσπάθειά τους να ζεστάνουν την πίσσα έσκασε ο σωλήνας του οχήματος, με αποτέλεσμα η πίσσα να χυθεί πάνω τους.

11/1 Κατά την διάρκεια εργασιών βαφής στη θαλαμηγό «BLUE TITAN», η οποία επισκευάζεται στο ναυπηγείο ΑΤΛΑΣ, 58χρονος εργαζόμενος έπεσε από καταπακτή 2,20 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.

11/1 Κατά την διάρκεια εργασιών στην επιχείρηση «Γλύκας Σκραπ» στο Βαθύ Αυλίδας, 32χρονος εργάτης παρασύρθηκε από την «κουτάλα», με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ακρωτηριαστεί στο πόδι, λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο.

24/1 Κηπουρός του δήμου Ηλιούπολης, κατά την διάρκεια κλαδέματος (παρά το τσουχτερό κρύο), έπεσε από δέντρο με το αλυσοπρίονο στο χέρι, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.

24/1 65χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά ύψους 5 μέτρων, στην περιοχή της Περιβόλας, στην Πάτρα.

24/1 Δύο άντρες 60 ετών και 31 αντίστοιχα (πατέρας και γιος), έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από ύψος 8 μέτρων, σε οικοδομή στην Ζάκυνθο.

26/1 52χρονος ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια (έχασε το ένα) κατά τον απόπλου του οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» από το λιμάνι του Αγ. Κηρύκου, στην Ικαρία.

29/1 21χρονος ντελιβεράς έχασε την ζωή του έπειτα από σύγκρουση με βαν στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

30/1 Κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης στο εργοστάσιο της «Diamond Print» στη Μάνδρα Αττικής, εκδηλώθηκε φωτιά στη μηχανή του βιβλιοδετείου με αποτέλεσμα δύο εργαζόμενοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης του αναπνευστικού.

30/1 Εργαζόμενος στον δήμο Χαλανδρίου άφησε την τελευταία του πνοή κατά την διάρκεια της εργασίας του σε πάρκο.

4/2 Νεαρή εργαζόμενη σε καφετέρια της Άμφισσας, έπειτα από έντονη ζάλη έχασε τις αισθήσεις της, δίχως να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή.

5/2 Τη ζωή του έχασε ο 30χρονος οικοδόμος Β.Κ. όταν χτυπήθηκε από ρεύμα, κατά την διάρκεια εργασιών σε ταράτσα σπιτιού στην πόλη της Χίου.

9/2 20χρονος ντελιβεράς άφησε την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα, όταν παρασύρθηκε από επικαθήμενο όχημα στα Οινόφυτα.

22/2 Εργαζόμενη σε βιοτεχνία ζύμης στα Χανιά τραυματίστηκε, όταν το χέρι της πιάστηκε σε μηχανή παρασκευής ζύμης με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα. 

22/2 57χρονος εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας, στο πλοίο «Αλεξάνδρα» στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Κερατσινίου.

22/2 Έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο αλουμινόχαρτου «ΣΥΜΕΤΑΛ» στη μάνδρα Αττικής, εργάτης έχασε τη ζωή του την ώρα της έντασης από ανακοπή καρδιάς.

22/2 Στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, εργαζόμενος ναυπηγοξυλουργός έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

24/2 Σε αποθήκες σιταριού στο Πουρνάρι Δομοκού έχασε τη ζωή του ο εργάτης Σπύρος Γκέβρος, όταν έπεσε μέσα στο σιλό και καταπλακώθηκε από σιτάρι.

3/3 Κατά την διάρκεια εργασιών τοποθέτησης διαφημιστικής πινακίδας στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, 43χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπαθε ηλεκτροπληξία και έπεσε από ύψος εφτά μέτρων.

6/3 Στη νέα σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος της γέφυρας Σταυρού στη Λαμία, δύο εργάτες τραυματίστηκαν στα πόδια όταν φορτίο με βαριά εργαλεία έπεσε πάνω τους.

7/3 46χρονος εργάτης σε εργοτάξιο της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ» στο Μαρκόπουλο Αττικής έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τροχαλία γερανού που αποκόπηκε.

9/3 Εργάτης σε κτηνοτροφική μονάδα της Ροδόπης, έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μηχανή που κόβει το σανό.

12/3 30χρονος εργάτης σε ξυλουργείο στη Ζήρο Σητείας, έχασε τη ζωή του όταν κατά την διάρκεια χειρισμού μηχανήματος χτύπησε στο κεφάλι.

21/3 41χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, σε λατομείο μαρμάρου κινέζικων συμφερόντων στη Δράμα.

21/3 Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι, κατά την διάρκεια καθαρισμού σε στέγαστρο, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

26/3 Έπειτα από ξέσπασμα πυρκαγιάς στα «ψυγεία Αλεξόπουλος» στον Βόλο (τα οποία ήταν κλειστά τα τελευταία χρόνια), ένας 45χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών με άλλους δύο συναδέλφους του.

27/3 Εργαζόμενη στα πλυντήρια/στεγνωτήρια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, όταν της το τράβηξε το στεγνωτήριο.

10/4 Εργαζόμενος ντελίβερι τραυματίστηκε στην Λαμία όταν διερχόμενο ΙΧ συγκρούστηκε με το μηχανάκι.

16/4 Εργάτρια στην επιχείρηση «artima» στη Θεσσαλονίκη, τραυματίστηκε σοβαρά και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό τεσσάρων δαχτύλων.

26/4 Στον κλάδο των ασανσέρ και στην επιχείρηση «TELKO» στην Θεσσαλονίκη, εργαζόμενος υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλου.

27/4 Έχασε τη μάχη με τη ζωή (2/5) ο 28χρονος διανομέας σε καφέ στη Λάρισα, έπειτα από σύγκρουση με διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο.

29/4 Σοβαρά τραυματίστηκε ο αγρότης Βαγγέλης Μπούτας, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών ανετράπη το τρακτέρ του.

30/4 Δύο νεκροί εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας της Τήνου και ένας ακόμα τραυματισμένος, έπειτα από πτώση του απορριμματοφόρου σε γκρεμό.

1 σχόλιο: